2011. szeptember 4., vasárnap

Süllő kicsit másképp



Süllőfilé papírbatyuban sütve-párolva

Előkészítési idő:             15 perc
Elkészítési idő :              15 perc
Adag                  :          1 fő részére
Alapanyag típusa :          süllő
Hőkezelési eljárás:         sütőben sütés
Ételsor :                        Főétel 
            



Hozzávalók:      

2 db 170–200 g-os süllőfilé (nyúzott, tisztított)
1 cs petrezselyem (szálban)
1 cs bazsalikom (szálban)
1 cs tárkony (szálban)
1/2 mogyoróhagyma (apróra vágva)
2 olívabogyó (fekete, magozott)
1 citrom
150 ml fehérbor (száraz)
1 cukkini (kockázva)
1 padlizsán (kockázva)
1 szárzeller (kockázva)
1 piros kaliforniai paprika (kockázva)
tengeri só
fekete bors frissen őrölve
olívaolaj
2 sütőpapír

Konyhatechnológia:      
                     
1. Vágj két nagyobb, egyforma méretű sütőpapírlapot. Az egyiket fektesd le az asztalra, és a közepére helyezd a fűszernövényeket (a tárkonyt, bazsalikomot, petrezselymet).
Szeleteld közepes nagyságúra a cukkinit, a szárzellert és a padlizsánt, magozd ki és csíkozd fel a piros kaliforniai paprikát, majd locsold meg olívaolajjal, ízesítsd sóval, borssal, majd tedd a zöldségkeveréket is a batyuba a fűszernövények tetejére.
3. A zöldségkeverék tetejére fektesd a süllőfiléket, és annak a tetejére a nagyon apróra vágott mogyoróhagymát, a fél citrom reszelt héját. és a karikákra vágott másik fél citromot. A reszelt fél citrom kifacsart levét, a fehérbort, az olívaolajat keverd össze.
4. A halat és a batyu töltelékét fedd be a másik sütőpapirral, majd a széleket apránként behajtva-lenyomva zárd le légmentesen a sütőbatyut három oldalról. A negyedik oldal lezárása előtt öntsd bele az elkészült fehérboros, olivaolajos, citromos mixet a nyitva hagyott nyiláson, majd szorosan  zárd le a negyedik oldalt is. Biztositsd egy gemkapoccsal.
5.Tedd 12-14 percre a 180 C-ra előmelegitett sütőbe.
6. Tálaláskor egy nagyobb tányérra fektesd a sütőből kivett papirbatyut, nyisd ki egy ollóval ( vigyázz a kicsapó forró gőzre)
     











         

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nagyon klassz!
medvedr

ehran írta...

Hal borítékolva ("en papillote")? :) Tényleg nagyon jó módszer halaknál, mondjuk ha elfér a hal, akkor szerintem praktikusabb egy nagyobb sütőpapírt használni, és félbehajtani - legalább az egyik oldala tuti nem nyílik szét. :)